Ajankohtaista

4/2019 Randax on toimittanut maailmanennätys ruoppauspumpun moottorin yhdessä Marotechniekin kanssa!

Randax on kehittänyt ja toimittanut ensimmäisen 1400kW@360rpm kokoisen kestomagneetti (PM) staattori – roottori yksikön Alankomaihin. Tämä staattori – roottori yksikkö on asennettu vedenalaisen ruoppauspumpun moottoriksi johon rungon on suunnitellut Randaxin hollantilainen asiakas ja kumppani Marotechniek. Tämä suoravetoinen PM –moottori pyörittää vedenalaista ruoppauspumppua joka asennetaan Damen Shipyardsin rakentamaan ruoppausalukseen.

Damen on ilmoittanut nyt testatun 1400 kW moottorin olevan maailman suurin vedenalainen ruoppauspumpun moottori, mitä on tähän mennessä toimitettu. Toimitettu öljyvapaa PM – moottori on pienempi, kevyempi ja hyötysuhteeltaan parempi kuin perinteinen öljytäytteinen induktio sähkömoottori. Moottorin hyötysuhde on noin 97 % sisältäen myös mekaanisen tiivisteen ja laakerien mekaaniset häviöt.

Ruoppausalus on suunniteltu ruoppaamaan 55 metriä merenpinnan alta. Damenin vedenalainen ruoppauspumppu on uuden moottorin vuoksi suoravetoinen ilman vaihdelaatikkoa. Moottori sekä ruoppauspumppu ovat integroitu osaksi ruoppauspuomia ja toimivat puomin puolessa välissä, maksimissaan noin 25 metrin syvyydessä.

       

  Staattori 1400 kW                                                      Vedenalainen ruoppauspumpun moottori 1400kW@360rpm

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille.

1/2019 Randax Oy:lle myönnettiin Euroopan laajuinen teräksistä Randax® kennorunkoa koskeva patentti!

Euroopan Patentti Toimisto (EPO) on myöntänyt Euroopan laajuisen patentin koskien Randax Oy:n uniikkia teräksistä kennorunkoa sähkömoottoreille. Suomen PRH on ensimmäisenä myöntänyt patentin Randax® kennorungolle jo vuonna 2011.

Randax® moottorit ja generaattorit käyttävät teräksistä laserhitsattua kennorunkoa joka kestää kovia olosuhteita. Kennorakenteen ansiosta eri teräslajeja voidaan hyödyntää kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti, sillä pienellä määrällä materiaalia saadaan aikaan kevyt, jäykkä ja luja runkorakenne. Kennorungossa voidaan käyttää eri teräslajeja asiakkaan vaatimusten mukaisesti ja se sopii niin ilma- kuin nestejäähdytteisiin koneisiin.

            

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille.

12/2018 Randax on kehittänyt uusia moottoreita Shanghai Realman Energy Technology Co:lle

Randax on kehittynyt uuden sarjan kestomagneetti sähkömoottoreita kiinalaiselle asiakkaalleen Shanghai Realman Energy Technology Co:lle (SHRET). Vuoden 2018 aikana SHRET on kehittänyt uuden modernin alumiinin induktiokuumentimen nimeltään R-PM Heater. Uusi R-PM Heater on erittäin energiatehokas ja kuluttaa 35 – 55 % vähemmän energiaa kuin perinteiset induktiokuumentimet. SHRET on käyttänyt Randax kestomagneettimoottoreita induktiokuumennin laitteissaan jo vuodesta 2014 lähtien, joten Randax oli luonnollinen valinta uuden moottorisarjan kehittäjäksi.

Uusi R-PM Heater kuumennin käyttää Randaxin kehittämiä ontolla akselilla varustettuja moottoreita. Moottorit ovat teholtaan 178kW@1000rpm, 240kW@850rpm ja 340kW@700rpm kokoisia. Moottoreissa on uniikki alumiinirunko design joka mahdollistaa sekä neste- että ilmajäähdytyksen. Ontot akselit ovat erittäin isoja, halkaisijaltaan 340 mm ja 520 mm sekä rungon halkaisijat 900 mm ja 1190 mm. Isoille ontoille akseleille kiinnitetään kuumennusmagneetit akselien sisäpinnalle ja alumiini billetit kuumennetaan onton akselin sisällä, pyörivien kuumennusmagneettien avulla.

  

R-PM Heater Moottorit 178 - 340 kW

Randax on toimittanut vuoden 2018 aikana ensimmäiset moottori erät Kiinaan ja testeissä moottorien suorituskyky ylitti odotukset! SHRET on toimittanut ensimmäiset R-PM Heater kuumentimet asiakkailleen ja ne ovat jo käytössä eri alumiinitehtaissa Kiinassa. Randax aloittaa R-PM Heater moottorien sarjatuotannon tammikuussa 2019. SHRET odottaa suurta myynnin kasvua jo heti ensi vuonna ja vuoden 2019 alkupuoliskolle onkin jo myyty vahva tilauskanta.

  

R-PM Heater induktio kuumentimet

Randax Ltd design and manufacture advanced permanent magnet motors and generators, as well as electric drive systems for industrial equipment manufacturers.

10/2018 Kolmer Special Motors –Randax Oy:n partneri Alankomaissa

Randax Oy:n partneri Alankomaissa on Kolmer Special Motors (KSM). Toimitusjohtaja Berend Muis kertoo KSM:n liiketoiminnasta ja yhteistyöstä Randaxin kanssa: 

“One and a half year ago we have started working with Randax as one of our suppliers for permanent magnet motors. From the first moment we were impressed with the service level we received, the cooperation we have and the very good quality we get.

On all fronts the company Randax fits to our company, as we work in several industries which are high demanding on quality and fast responds like marine propulsion, water treatment, dredging and energy. With this high demands we have grew the cooperation very fast into a partnership where we communicate in an open and transparent way. The trust we have in Randax is just what we were looking for to grow our business.

We move in a very rapid way from smaller motors and stator-rotor units to bigger and bigger products. Together in this partnership we are pushing now the limits even further and the good thing from the Randax people is that they are open for this. We are extremely happy with Randax as a partner and we expect that our growth will go in parallel with Randax growth and we would stimulate each other to go outside our comfort zones and push the success even further than it is now! "

     

Berend’s summary about the reasons KSM is working with Randax:

  •  Knowledge of the electric machines
  •  Trust
  •  Flexibility
  •  Fast response
  •  Customer friendly
  •  Open communication and Open minded

" To conclude this is that we don’t feel as customer with Randax, we feel like we are a part of Randax and a team operating together! "                 

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille.

8/2018 Teemu Hurskainen Randax Oy:lle!

Randax Oy on nimittänyt insinööri Teemu Hurskaisen Mekaaniseksi Suunnittelijaksi 1.9.2018 alkaen.

Hänen vastuualueisiinsa kuuluu sähkömoottorien ja -generaattoreiden mekaaninen suunnittelu ja prototyyppien valmistus sekä testaus. Teemu on tehnyt opintojensa harjoittelujakson Randax Oy:llä suunnittelijana ja on jo osallistunut aktiivisesti Randax tuotteiden suunnitteluun ja testaukseen.

Teemu Hurskainen

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille.

1/2018 Oceanvolt ja Randax yhteistyöhön!

Randax Oy on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Oceanvolt Oy:n kanssa, joka on johtava sähköisten ja hybridi propulsiojärjestelmien toimittaja. Yhteistyösopimuksen mukaisesti Randax toimittaa korkean hyötysuhteen kompaktit kestomagneettimoottorit Oceanvoltin AXC propulsiojärjestelmään. AXC järjestelmää käytetään moottoriveneiden sähköiseen propulsioon. AXC moottori toimii 48 V jännitteellä ja sitä pystytään modulaarisen rakenteen avulla käyttämään tehoalueella 10 – 40 kW.   

AXC moottorin prototyyppi testit tehtiin yhteistyössä Oceanvoltin kanssa jo vuoden 2016 lopussa. Pilotti toimituserät toimitettiin Randaxin tehtaalta vuoden 2017 aikana ja sarjatoimitukset on tarkoitus käynnistää kuluvan vuoden 2018 alussa.

     

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille.

11/2017 Randax ja Kolmer Special Motors ovat solmineet yhteistyösopimuksen!

Randax on solminut yhteistyö- ja jakelusopimuksen Kolmer Special Motorin (KSM) kanssa Alankomaissa. Sopimus allekirjoitettiin Rotterdamissa 8. marraskuuta ja sopimus on merkittävä molemmille osapuolille liiketoiminnan kasvun kannalta. Sopimuksen mukaisesti KSM toimii Randax Oy:n tuotteiden jälleenmyyjänä ja jakelijana Benelux alueella ja Iso-Britanniassa. Tarpeen mukaan KSM valmistaa paikalliset räätälöinnit moottoreihin sekä vastaa mahdollisista käyttöönotoista omalla markkinallaan. 

Kolmer Elektromotoren Group on perustettu jo vuonna 1983, joten heillä on 34 vuoden kokemus Euroopan sähkömoottori markkinoilta. Yhtiön kotipaikka on Putten, Hollannissa ja heillä on markkinallaan vahva asiakaspohja teollisuudessa sekä standardi- että erikoissähkömoottoreille. KSM näkee markkinallaan suuren kysynnän erikoissähkömoottoreille sekä valtavan potentiaalin liiketoiminnan kasvulle.  

Jari Koppelo, Randax Oy: n Toimitusjohtaja on tyytyväinen sopimukseen:  ”Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Kolmer Special Motorsin kanssa ja tämä on hieno mahdollisuus Randaxille kasvattaa vientiä. Liiketoimintamme on kovassa kasvussa Alankomaissa ja ensimmäiset toimitukset esimerkiksi KSM:lle toimitetaan jo marraskuun 2017 aikana. Odotamme tällä sopimuksella olevan positiivinen vaikutus tuotteidemme tunnettavuuteen ja myyntiin myös muualla Benelux alueella ja Iso-Britanniassa. KSM on osoittautunut olevan täydellinen kumppani Randaxille, koska he tuntevat erittäin hyvin markkinansa ja hakevat suurta kasvua erikoissähkömoottoreista.”  

Fredrik Jirlow /Randax Benelux, Jari Koppelo /Toimitusjohtaja, Randax ja Berend Muis /Toimitusjohtaja, Kolmer Special Motors, allekirjoittavat yhteistyösopimuksen Rotterdamissa 8. marraskuuta 2017

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille. 

9/2017 Shanghai AFM Energy-saving Technology Co. on Randax Oy:n agentti Kiinassa!

Randax on solminut agentti sopimuksen Kiinan markkinalle Shanghai AFM Energy-saving Technology Co., Ltd (AFM) kanssa. Sopimus allekirjoitettiin Shanghaissa 11. syyskuuta ja on voimassa vähintään seuraavat 3 vuotta. Sopimuksen mukaisesti AFM toimii Randax Oy:n myyntiagenttina ja tarpeen mukaan valmistaa paikalliset räätälöinnit moottoreihin sekä vastaa käyttöönotoista Kiinassa. 

AFM on Randaxin pitkäaikaisen kiinalaisen asiakkaan Shanghai Realman Energy Technology Co., Ltd (SHRET) tytäryhtiö. SHRET on käyttänyt Randax kestomagneettimoottoreita induktiokuumennin laitteissaan jo vuodesta 2014 lähtien. AFM / SHRET tuntee Randaxin tuotteet hyvin ja uskoo, että energiatehokkaalla sekä kompaktilla erikoismoottoreilla on suuri kysyntä Kiinan markkinoilla. Kiinassa varsinkin energiatehokkuus on noussut sähkökäytöissä tärkeimmäksi argumentiksi asiakkaille. Kiinan valtio myös tukee kaikkia teollisuuden energiaa säästäviä ratkaisuja. 

AFM/SHRET Toimitusjohtaja Frank He ja AFM myynti tiimi sekä Randax Toimitusjohtaja Jari Koppelo allekirjoittivat sopimuksen Shanghaissa 11. syyskuuta

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille. 

6/2017 Randax Oy on kehittänyt uuden alumiinirunkoisen moottorimallin

Randax Oy on kehittänyt uuden alumiinirunkoisen moottorimallin. Moottorit ovat ilmajäähdytteisiä ja suunniteltu käytettäväksi tehoalueelle 15–45 kW ja 1 000 – 4 500 rpm pyörimisnopeudelle. Nämä uudet moottorimallit soveltuvat hyvin esim. pumppu-, puhallin- ja kompressori sovelluksiin. Moottorin kiinnitys toteutetaan räätälöidyllä asennuslaipalla tai adapterilla ja siten integroidaan suorakäytöksi asiakkaan laitteeseen.  

Energiatehokas ja kompakti Randax moottoriratkaisu alentaa käytön, asennuksen ja huollon kustannuksia.  Moottori on kevyt ja sopii pieneen tilaan sekä vaativiin olosuhteisiin. 

Tekninen spesifikaatio:

                                         

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille. 

1/2017 Randax Oy on kehittänyt uuden telamoottori mallin

Randax Oy on kehittänyt uuden pienemmän mallin suorakäyttöisestä patentoidusta telamoottoristaan. Telamoottoria käytetään paperi- ja selluteollisuuden levitysteloissa. Uusi moottorimalli on aiempaa telamoottori mallia pienempi ja jäähtyy suoraan rungon kautta. Tämä malli on tarkoitettu käytettäväksi pieniin ja hitaisiin (< 500 rpm) teloihin. 

Ensimmäinen 3 kpl pilottitoimitus uusista pienemmistä telamoottoreista on tehty Stora Enson Oulun tehtaalle loppuvuodesta 2016. Näillä telamoottoreilla käytetään suorakäyttönä sellutehtaan teloja joiden nimellinen pyörimisnopeus on vain 180 rpm.  

Energiatehokas, kompakti ja patentoitu Randax telamoottori ratkaisu alentaa asennuksen ja huollon kustannuksia, mahdollistaa tarkan nopeuden säädön, sopii pieneen tilaan sekä vaativiin olosuhteisiin. Lisää tietoa suorakäyttö telamoottorista www.randax.fi ja Tuotteet/Telamoottori. 

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille. 

3/2016 Randax Oy:lle myönnettiin suorakäyttö telamoottoria koskeva patentti

Patentti ja rekisterihallitus (PRH) on myöntänyt patentin koskien Randax Oy:n suorakäyttö telamoottoria jota käytetään paperi- ja selluteollisuuden levitysteloissa. Yhtiön kehittämä telamoottori on ensimmäinen todellinen suorakäyttö moottori kaareville levitysteloille. Moottorin roottori on asennettu suoraan levitystelan pyörivään telaputkeen ja staattori runko pyörimättömälle akselille. Levitystelan laakerointi toimii myös roottorin laakerointina, joten suoravetomoottorissa ei tarvita omia laakereita. 

Energiatehokas ja kompakti Randax telamoottori ratkaisu alentaa asennuksen ja huollon kustannuksia, mahdollistaa tarkan nopeuden säädön, sopii pieneen tilaan sekä vaativiin olosuhteisiin. Lisää tietoa suorakäyttö telamoottorista www.randax.fi ja Tuotteet/Telamoottori. 

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille. 
 

2/2016 Randax Oy:n perustamisesta 10 vuotta

Randax Oy perustettiin Oulussa 23.2.2006, joten yritys juhlii tällä viikolla 10 vuotta kestänyttä matkaansa.

Yritys perustettiin kehittämään ja kaupallistamaan Matti Rantapään tuoteideaa uudenlaisista kestomagneetti sähkömoottoreista. Randaxin toiminta oli vuosien 2006 ja 2012 välisenä aikana puhtaasti tuotekehitystoimintaa, jolloin kehitteillä olleisiin moottoreihin pyrittiin toteuttamaan kaikki asiakkaalle erilaista merkittävää kilpailuetua tuottavat innovaatioratkaisut.

Tänä päivänä Randax on kasvava ja kansainvälistyvä yritys joka suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneettimoottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille.

12/2015 Uusi nestejäähdytteinen moottorisovellus

Randax on kehittänyt uuden nestejäähdytteisen sähkömoottorityypin tehoalueelle 45 – 200 kW.
Nestejäähdytteiset sähkökoneet ovat rakenteeltaan yksinkertaisia, luotettavia ja pienikokoisia. Ne tarjoavat erittäin hyvän vaihtoehdon ilmajäähdytteisille sähkökoneille sovelluskohteissa, joissa jäähdytysnestettä on luonnollisesti tarjolla.

Nestejäähdytyksen etuina ovat korkea teho verrattuna kompaktiin kokoon, ympäristön pöly ja lika eivät pääse tunkeutumaan jäähdytysjärjestelmään, eikä nestejäähdytteinen moottori ole herkkä käyttöympäristön lämpötiloille. Randax kennorakenne mahdollistaa tehokkaan jäähdytyksen koko sähkökoneen rungossa ja joustavat materiaali- ja jäähdytysnestevalinnat mahdollistavat sovelluskohtaisen optimoinnin.

”Uudet nestejäähdytteiset räätälöidyt moottorit soveltuvat esimerkiksi kuumien nesteiden pumppaukseen, ulkona tai likaisissa tiloissa liikkuviin ajoneuvoihin ja työkoneisiin tai prosessiteollisuuden kuumiin sekä likaisiin kohteisiin. Ensimmäinen pilotti moottori integroitiin yhteistyössä Sulzer Pumps Finlandin kanssa heidän pumppuunsa. Yhdistelmää on käytetty suurinopeuksisena sekoittimena pilottikohteessa jo viime kesästä alkaen ja kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia”, kertoo Randaxin Tuotekehityspäällikkö Kimmo Huurinainen.

Katso lisätietoja ja tekninen spesifikaatio täältä.

Randax Oy suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä kestomagneetti-moottoreita ja -generaattoreita sekä sähkökäyttöjärjestelmiä teollisuuden laitevalmistajille.